Update fotogalerie

Nemusel jsem dlouho pátrat po tom, jakého poskytovatele služeb využívat pro naší úschovu fotografií. Bezkonkurenčně nejlepší služby nabízí česká značka Zoner. A to nejen z hlediska jednoho z nejlepších editorů fotografií, ale i jejich třídění, úschovy a prezentace (viz zonerama.com). Chopil jsem se tedy příležitosti konečně oprášit staré adresáře s překypujícím množstvím vizuálních dat, roztřídit je a napumpovat do fotogalerie vytvořené pro účely našich stránek. Následující schéma popisuje třídění fotek do jednotlivých kategorií.

schema

schéma třídění fotografií

V samotném prostředí jsou kategorie tvořeny náhledovými obrázky a orientace v nich je velmi intuitivní. Ke každé fotografii je možnost napsat popisky. Ty budou postupně doplněny (hlavně značení lokomotiv a vagónů, Fárdy?). Snažím se z fotek vybírat jen to nejlepší a tuto galerii vést směrem na kvalitu. Prostor pro ukládání fotek je neomezený, jak krásné.

ukázka uživatelského rozhraní Zoneramy

ukázka uživatelského rozhraní Zoneramy

Pokud by měl někdo zájem použít fotografie ke svým účelům, nebráním se tomu. Je ovšem slušností nás na to upozornit a uvést autora fotografie. V tomto případě stačí uvést naší adresu usTTi.cz 😉

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Ladislav Kovář. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.