Nové technologie v našem klubu: Resinový tisk

Vzhledem k pokračujícímu vývoji v našich modelářských laboratořích a dílnách jsme se rozhodli investovat do 3D tiskárny s technologií MSLA (Mask Stereolithography). Tato metoda je založena na vytvrzování tenkých vrstev tekuté pryskyřice (resinu) s dostatečnou jemností, která je vhodná pro naše měřítka 1:120. Tato technologie nám umožní rychleji a efektivněji pracovat a realizovat naše plány, cíle i dosud neobjevené vize.

Rychlejší posun v našich rozpracovaných projektech – např. dobové lucerny, zubrnický jeřáb, druhoepochové postavy nebo doplňky ke krušnohorským mlýnům jsou jen kapkami v moři nápadů, které máme. Už nebude problém s jakýmkoliv doplňkem budov a jejich interiérů. Bezproblémová komunikace mezi 3D programy, ve kterých umíme kreslit už prakticky cokoliv, a rozlišovacími schopnostmi tiskárny SL1 z PRUSA RESEARCH bylo jasným impulsem k tomu, že se chceme naučit využívat tuto metodu výroby.

Tiskárnu v současnosti stavíme a testujeme. V dalších článcích na našem webu a sociálních kanálech s vámi budeme sdílet zkušenosti, které po této nové cestě budeme sbírat. Čeká nás několik velkých změn i tady na našem webu, ale to už si nechám jako překvapení. Další velký technologický krok pro modeláře z usTTi.cz – Hurá!

Příspěvek byl publikován v rubrice 3D tisk, aktuality a jeho autorem je Ladislav Kovář. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.