Tajemství v zapomenuté krajině

V nedaleké krajině existují místa, kde život člověka pohltila příroda a vyhnala ho daleko za kopec. Obec Menhartice, ukrytá mezi stromy v údolí Krušných hor, je už dávno mrtvá. Přes 70 let přitahuje poutníky ze širokého okolí. Toto místo vypráví nespočetné množství životních příběhů jejich obyvatel. Kdo zažil tak ví.

Jarda navštívil v rámci realizace VR zaniklou obec Menhartice.

mám tu něco jiného, zajímavého i trochu tajemného.

Jedna z nových VR, které už jsou hotové a přidány na web je i VR bývalého hřbitova v Menharticích. I když se nejedná přímo o VR procházku trati, tak s tratí to je jistým způsobem spojené (zastávka Menhartice) a tak jsem si tam zaskočil a udělal VR i zde. Postavil jsem stativ a začal fotit kulovou VR tak jako obvykle. Po třetí fotce ovšem selhala baterie (úplně vybitá), i když u předchozího focení VR ukazoval foťák ještě 80% nabití (ukazuje v desítkách % stav baterie). Vyměnil jsem tedy baterii za záložní, která byla úplně nabitá. S ní jsem dofotil celou VR (skládá se z cca. 26 fotek). Během focení ale foťák zobrazoval chybové hlášky jako „chyba zoomu“, „chyba vysunutí objektivu“ či „nesprávné napětí baterie“. Po poslední fotografii (zem pod stativem) selhala i záložní baterie (úplně vybitá). Fotografie do galerie jsem musel již nafotit mobilem. Napadlo mě, že foťák již odchází do křemíkového nebe, má na to věk, nejnovější již není. Zklamán z toho, že další VR, které jsem měl naplánované, již nenafotím, vypravil jsem se směrem k autu. Po cestě v místech bývalého strážního domku č. 274 jsem zkusil, jestli přeci jenom foťák nebude ještě fungovat, nechtěl jsem mít neúspěch. A hle. Foťák opravdu začal fungovat, záložní baterie ukazovala ještě 90% a na fotil jsem s ní tuto VR (odkaz výše). Pak jsem vyměnil baterie a ta první ukazovala ještě 70% a na ní jsem nafotil dalších několik VR a nevybil jsem jí. Už žádné chybové hlášky, žádné problémy, prostě vše v pořádku jako vždycky.

Jsem si jist, že na tom hřbitově je „něco“ ne úplně přirozeného, co zřejmě nechtělo, abych tam fotil a nějak se to bránilo, že z toho foťák bláznil. K tomu se ještě váže další věc, po odchodu ze hřbitova jsem si všiml, že fitness náramek, co nosím, se resetoval a vymazal se i nastavený čas, datum, nachozené kroky i propojení přes Bluetooth s mobilem. Musel jsem ho nastavit celý znovu. To se mi taky u náramku ještě nikdy nestalo.

Historka k zamyšlení, že?

VR hřbitova zde: https://www.lagarto.cz/vr-sebestian/sekce_id-49

Jarda

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Jaromír Strnad. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.