k.Povrly – rozšiřujeme na modulovku

Od přestěhování do naší modelárny už uběhlo půl roku. Za tu dobu se práce zrychlila, zefektivnila a nabrali jsme i pár nových členů z řad třeťáků. Překvapivě to jsou mladé modelářky, které se těší na každý kroužek.  Na kolejišti je již vidět vzkvétající svět, stromy se tyčí do modelového nebe a začínají nám zarůstat kopce vegetací. Nahlédněme společně do naší modelárny.

 

Několik modelářů napříč generacemi je zachyceno na této fotce. Holky nám tapetují terén, Tomáš zatravňuje a pan Zdenda pracuje na dřevěném rámu. Už je vidět pár stromů. Depo jsme vyměnili a tak jsme museli přizpůsobit i okolní terén.

Kolem depa začíná odbočka lokální trati přes Horní Schrbenice (Obere Schrbnitz). Tedy do dvoukolejné průjezdné stanice. Část terénu na původním rámu byla vybagrována. Bude navazovat na již vybudovanou část lokálky.

V těchto místech vidíte zhlaví městské stanice (ještě nemáme název). Zde bude pevný rám končit normovaným profilem, na něž již budeme pasovat námi postavené moduly. Povedeme odtud dvoukolejnou trať.

Vozový park jsme rozšířili o „Kocoura“, který teprv hledá svoji domovskou stanici.

Dodávka jezdící po cestách má stanoviště ve vyloučené lokalitě – v Exilu. Projíždí a hledá plochu pro realizaci dalšího ročníku Reggae Area. Vyloučená lokalita bude vybudována u městského nádraží.

Stanice Povrlice. Bez dlouhého přemýšlení název stanice tak nějak vyplynul. Střecha nástupiště před budovou bude zrekonstruována vyřezávanou stavebnicí.

Vybagrovaná část původní plochy pro Horní Schrbenice. V těchto místech bude protékat potok, na který umístíme vodní mlýn. Celé údolí umocní krásný kamenný obloukový viadukt.

A taky je občas potřeba členy kroužku vyhnat na prázdniny 🙂