kroužek Povrly

Novinky

4. dubna 2017 – Po měsíční pauze byly v modelárně vyměněna okna a na strop instalováno nové osvětlení.

20. listopadu 2016 – Modelárna Povrly otevřena. Kroužek běží v pravidelný čas (každé PO od 13hod.)

17. října 2016 – Vzhledem k probíhajícímu stěhování modelárny do nového většího prostoru bude činnost žáků na kroužku soustředěna na pomoc se stěhováním a zařizováním nové modelové dílny. Plná činnost kroužku se rozjede před Vánocemi a bude spojena se dnem otevřených dveří pro žáky i pro rodiče.


Základní informace

Na kroužek v Povrlech docházejí žáci ve školním roce 2016/17 každé pondělí od 13:00 do 14:30 a v dobu, kterou určuje vedoucí kroužku. Scházíme se na místní základní škole.

Přihlášky tento školní rok již nepodávejte. Kapacita kroužku je plná!

Děti se naučí základní modelářské činnosti ke stavbě jednoduchého kolejiště řízené pomocí analogového jednosměrného napětí 0-16V moderního digitálního zapojení. Tento komplexní zájmový koníček slouží k rozvíjení jemné motoriky, získávání pozitivnímu vztahu k železnici a výchově mladých modelářů. Od základní stavby terénu z polystyrénu, řezání, lepení, tapetování, sběru a třídění materiálu v terénu, štěrkování, pokládky kolejí, projektování, pájení a další a další řady různorodých činností. Pro kluky v dnešní době velmi cenný koníček na celý život!

Pomůcky pro mladé modeláře

  • přezuvky, pracovní oblečení
  • řezák, pravítko, nůžky
  • štětec

kolejiště

 

Vlákno na diskuzním fóru – zde
Fotogalerie z práce v kroužku – zde

dokumenty

činnost kroužku ve školním roce 2014/15 – zde
činnost kroužku ve školním roce 2015/16 – zde